Cách nấu cơm viết bằng tiếng Anh có phức tạp như bạn vẫn nghĩ? Nấu cơm tiếng anh là tocook rice. Nấu cơm là bước cơ bản nhất khi nói đến việc nấu ăn, nhiều người vẫn nghĩ rằng nấu cơm là một chuyện vô cùng đơn giản và ai ai cũng có thể nấu được.
Đang xem: Nấu cơm tiếng anh là gì
Tuy nhiên để có được một nồi cơm hoàn hảo nhất, góp phần làm tăng độ ngon của món ăn thì thật sự là một điều không dễ, nó đòi hỏi kinh nghiệm và sự để ý.
Hướng dẫn chi tiết và nêu cách nấu cơm bằng tiếng anh đơn giản
1 Hướng dẫn chi tiết và nêu cách nấu cơm bằng tiếng anh đơn giản1.2 Instructions
Cách nấu cơm viết bằng tiếng Anh như thế nào ? Vietnam Cuisine
Ingredients
Measuring cupWaterSaucepan with lidRiceWooden spoonFork
Instructions
– It’s seemingly the most basic kitchen task, yet it still bedevils many accomplished cooks: making a perfect pot of Basic, Fluffy White Rice, with each grain distinct and not mushy.
– It’s not impossible, though, if you know a few secrets: use the right amount of water, gentle heat, a tight-fitting pot lid, and a post-cooking resting period.
– Be sure not to skip the resting step at the end; as the rice sits off the heat, the moisture in the rice redistributes itself for a more uniform texture throughout the pot.
Be sure not to skip the resting step at the end
Thời gian cần thiết: 0 ngày, 2 giờ và 30 phút.
Hướng dẫn chi tiết và nêu cách nấu cơm bằng tiếng anh đơn giản:
Step One: Rinse and (Maybe) Soak
I usually rinse my rice in a few changes of cold water. There are two reasons for rinsing: some mills outside the U.S. use talc as a milling aid, so it’s an important step for imported rice. The rinsing also removes loose starch, making the rice less sticky.
For most everyday meals, you can get good results without soaking your rice. If I’m using older rice, I soak it for about 30 minutes, which makes the grains less brittle and prone to breakage.
Soaking is also traditional for basmati rice, as it helps the rice expand to maximum length.
Either way, be sure to drain your rice thoroughly or you’ll be using more water in cooking than you intended.Step Two: A Simple Cooking MethodThere are many different methods for cooking rice, but the simplest is the absorption method: the rice is cooked in a measured amount of water so that by the time the rice is cooked, all the water has been absorbed. As the water level drops, trapped steam finishes the cooking.
Cách nấu cơm viết bằng tiếng Anh như thế nào ? Vietnam Cuisine
The key to this method is figuring out the correct amount of water. As a general rule, use 1-1/2 to 1-3/4 cups of water per cup of long-grain white rice, but you may need to experiment a little to find the amount you like best.
The other important element is a heavy-based pot (to prevent scorching on the bottom) with a tight-fitting lid that keeps the steam in. If your lid fits loosely, put a clean kitchen cloth between the lid and the pot.Step Three: Let it RestAfter about 12 minutes, the liquid should be absorbed, and the rice al dente. If you served the rice now, you’d find the top layer drier and fluffier than the bottom, which can be very moist and fragile.
Here’s where you need patience: Let the rice sit off the heat, undisturbed with the lid on, for at least 5 minutes and for as long as 30. This lets the moisture redistribute, resulting in a more uniform texture, with the bottom layers as fluffy as the top.
Cách nấu cơm viết bằng tiếng Anh như thế nào ? Vietnam Cuisine
Như vậy là chúng ta đã cùng hoàn thành cách nấu cơm bằng tiếng anh vô cùng đơn giản rồi đấy. Nghe thì có vẻ phức tạp nhưng chỉ cần bạn để ý những chi tiết quan trọng và điều chỉnh qua mỗi lần nấu thì rất dễ dàng để có được một nồi cơm ngon chiêu đãi gia đình.